Termékismertető
1. Öblítés: A választott vetőmagból 1-1,5 teáskanállal egyenletesen terítsen el a csíráztató szitán, majd a magokat folyó víz alatt alaposan mossa át.
2. Beáztatás: Töltse fel az üvegtálat a pereméig vízzel, majd a csíráztató szitát helyezze rá a magokkal együtt egy éjszakára. Ügyeljen rá, hogy a magok lebegjenek a víz felszínén, hogy a csírázáshoz elegendő vizet tudjanak magukba szívni.
3. Csíráztatás: Az elkövetkező napokban a magok hamar csírázásnak indulnak és nemsokára az első gyökerek is megjelennek. Ekkor már nem szükséges, hogy a magok vízben álljanak, hiszen a kifejlődött gyökerek a szitán keresztülnőve elegendő vizet tudnak felvenni. Az edényben lévő vizet minden nap cseréljük és szitán lévő magokat is folyó víz alatt alaposan mossuk át.
4. A csírák elkészítése: A vetőmag fajtától függően a csírázás 4-8 napig tarthat el. Minél hosszabban fejlődnek a csírák, annál lágyabb lesz az ízük. Felhazsnálásuk rendkívül sokrétű, alkalmasak köretnek, de díszítőelemként levesek és saláták alkotói is lehetnek.
Minden gyermek számára nagy élmény egy vajas kenyér, amire retek csírát szórtak!