SZERVES C ULTRA
1500 mg-os, nyújtott felszívódású, csipkebogyós C-vitamin formula. A megfelelő immunitáshoz és az idegrendszer egészségére.
- MAGAS, 1500 MG C-VITAMIN TARTALOMMAL
- LABORBAN BEVIZSGÁLT TERMÉK!
- RETARD HATÁSÁT AKKREDITÁLT LABORBAN TÖRTÉNŐ VIZSGÁLATOKKAL TÁMASZTJUK ALÁ
- NYÚJTOTTAN, FOKOZATOSAN SZABADUL FEL A SZERVEZETBEN
- ANTIOXIDÁNS HATÁSÚ CSIPKEBOGYÓ KIVONATTAL
- VEGÁN TERMÉK
- NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES TARTÓSÍTÓSZERT, SZÍNEZÉKET ÉS AROMÁT
- ELÉG NAPONTA 1 TABLETTA
- 2 HÓNAPRA ELEGENDŐ MENNYISÉG
Legújabb kutatások a világjárvány idején
A COVID-19 új koronavírus okozta világjárvány újabb kutatásokat sürget egészségünk megőrzése szempontjából. Többek között a C-vitamin vírusra gyakorolt hatását is vizsgálják.
Mivel a C-vitamin antioxidáns, hatással van immunrendszerre, a humán kísérletek szerint csökkentheti a hajlamot a légúti vírusfertőzésekre és a tüdőgyulladásra, valamint a gyulladásban szenvedő betegek C-vitamin igénye jelentősen megnő.
Egyelőre nincs magas színvonalú bizonyíték a gyógyszeres terápia támogatására a koronavírus megelőzésében és betegségben szenvedők kezelésében. Azonban számos táplálékbevitel kiegészítésére szánt szer vagy endogén molekula elméleti szerepet játszhat a betegség megelőzésében vagy kezelésében.
Új klinikai vizsgálatok folynak Kínában és az Egyesült Államokban ennek kiderítésére. A C-vitamin biztonságos és olcsó alapvető tápanyag, ezért ösztönözni kell a COVID-19-re gyakorolt lehetséges hatásainak vizsgálatát a számos egyéb lehetséges kezelés mellett (Bauer és mtsai, 2020 [15]; Carr, 2020 [55]; Hemilä és Chalker, 2020 [56]; Kim és mtsai, 2020 [57]).
Csak a paprikában található C-vitamin?
A gyümölcsök és a zöldségek többsége jó C-vitamin forrás, a lakosság napi bevitelének ~ 90% -a tőlük származik. A tartalom azonban fajonként változó, különösen nagy eltérések vannak termények között.
100 gramm csipkebogyó átlagosan 400 mg, a fenyőtű 200 mg, a petrezselyemlevél 185 mg, a paradicsompaprika 180 mg, a zöldpaprika 125 mg, a káposzta 87 mg, a barack 50 mg, a citrom 45 mg és a burgonya 24 mg aszkorbinsavat tartalmaz (Lykkesfeldt, 2014 [16]).
Csipkebogyó (Rosa canina L.)
A tudományos szakirodalom szerint a csipkebogyó C-vitamin-tartalma jóval meghaladja a citrusfélékben található mennyiséget. A csipkebogyóban a legmagasabb a C-vitamin-tartalom (30–1300 mg/100 g) a gyümölcsök és zöldségek között.
Ezenkívül a csipkebogyó, más vitaminokat és ásványi anyagokat, karotinoidokat, tokoferolokat, flavonoidokat, gyümölcssavakat, cseranyagokat, pektint, cukrokat, szerves savakat, aminosavakat és illóolajokat tartalmaz.
Az indián őslakos hagyományai és a nyugati tudomány feltárta annak lehetőségét, hogy jelentős táplálkozási és terápiás előnyökkel járjon a természetes antioxidánsok között (Singleton és mtsai 1999 [47]; Dubtsova és mtsai, 2012 [48]; Tumbas és mtsai, 2012 [49]; Roman és mtsai, 2013 [46]; Koczka és mtsai, 2018 [50]).
A csipkebogyót kedvező élettani hatásai és kellemes íze miatt, hazánkban is régóta alkalmazzák gyógy- és élelmiszernövényként egyaránt.
A gyógyászatban a gyepűrózsa, vagy más néven csipkerózsa (Rosa canina) és más vadrózsafajok (pl. havasalji rózsa, Rosa pendulina), valamint a japán rózsa (Rosa rugosa) szárított, aszmagtermésektől, szőröktől, kocsánytól és virágrészektől megtisztított vacokját használják, amely a VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben csipkerózsa áltermésként (Rosa pseudofructus) hivatalos.
A C-vitamin hozzájárul:
- a normál kollagén képződéshez, és ezen keresztül az erek-, a csontok-, a porcok-, a fogíny-, a fogak, és a bőr normál állapotának fenntartásához
- az immunrendszer normál működéséhez
- az idegrendszer normál működéséhez
- a normál pszichológiai funkció fenntartásához
- a fáradtság és kimerültség csökkentéséhez
- a vas megfelelő felszívódásához
Kinek ajánljuk a Szerves C Ultra C-vitamint?
- Mindenkinek, aki az átlagos étrendjét szeretné kiegészíteni
- Sportolóknak, megnövekedett C-vitamin igény esetén
- Kismamáknak vitaminkiegészítésre
- Dohányzás estén
- Szépségápolás támogatására
- Vashiány esetén
- Nátha és megfázás kezelésének kiegészítésére
- Egyéb gyulladásos betegségek kezelésének kiegészítésére
- Betegséget követő felépülés időszakában
100%-ban Magyar tulajdonú cég.
A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat! Vegán készítmény.
Adagolási javaslat: Napi 1 filmtabletta, bő folyadékkal lenyelve.
Hatóanyagok a napi adagban | 1 filmtablettában |
C-vitamin |
1500 mg (1875%*) |
Csipkebogyó (Rosa canina L.) kivonat |
20 mg |
*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referencia érték. |
Összetevők: L-aszkorbinsav, tömegnövelő szerek (hidroxipropil-metil- cellulóz, mikrokristályos cellulóz), fényező anyagok (zsírsavak, polietilénglikol), csomósodást gátló anyagok (zsírsavak magnéziumsói, talkum), csipkebogyó (Rosa canina L.) termés kivonata (20 mg/filmtabletta), stabilizátor (polivinil-alkohol), színezékek (riboflavin, titán-dioxid, vas-oxid).
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!
Nettó tömeg: 114 g (60 db)
OGYÉI ny.sz: 25031/2020
Források:
15.Svirbely J. Szent-Gyorgyi A. 1893-1986. The Chemical Nature of Vitamin C. 1932
16.Lykkesfeldt J, Michels AJ, Frei B. Vitamin C. Adv Nutr. 2014 Jan 1;5(1):16-8. doi: 10.3945/an.113.005157. PMID: 24425716; PMCID: PMC3884093.
55.Carr AC, McCall C. The role of vitamin C in the treatment of pain: new insights. J Transl Med. 2017 Apr 14;15(1):77. doi: 10.1186/s12967-017-1179-7. PMID: 28410599; PMCID: PMC5391567.
56.Hemilä H. Chalker E. Vitamin C as a possible therapy for COVID-19. Infect Chemother. 2020 Jun; 52(2): 222–223. doi: 10.3947/ic.2020.52.2.222
57.Kim SB, Huh K, Heo JY, Joo EJ, Kim YJ, Choi WS, Kim YJ, Seo YB, Yoon YK, Ku NS, Jeong 57. SJ, Kim SH, Peck KR, Yeom JS. Interim Guidelines on Antiviral Therapy for COVID-19. Infect Chemother. 2020 Jun;52(2):281-304. doi: 10.3947/ic.2020.52.2.281. Epub 2020 Apr 23. PMID: 32342676; PMCID: PMC7335642.