Termékleírás:
A Bioheal Szerver&Természetes Króm Moringa oleifera kivonat formájában természetes krómot és szerves krómot tartalmaz, amit B3 -vitaminnal, fahéj- és bors kivonattal egészítettük ki. A fahéj, a krómmal együtt hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához, míg a fekete bors kivonat hozzájárul a tápanyagok felszívódásához.
Tudtad, hogy…?
- a króm és a fahéj hozzájárulnak a normál vércukorszint fenntartásához
- a króm és a B3-vitamin részt vesz a normál energiatermelő anyagcserefolyamatokban
- a fekete bors támogatja a tápanyagok felszívódását
Fogyasztása javasolt:
- fogyókúrázóknak
- aktív szellemi munkát végzőknek
Fogyasztása nem javasolt:
- várandós, szoptató kismamák számára
Adagolás: Naponta egy filmtabletta, étkezés után, 1-2 dl folyadékkal.
OGYÉI notifikációs szám: 35671/2024
Száraz helyen, fénytől és sugárzó hőtől védve, kisgyermekek elől elzárva, legfeljebb 25 ⁰C-on tárolandó! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
Összetevők: kalcium-foszfátok, mikrokristályos cellulóz), Moringa oleifera levél kivonat, polivinilpirrolidon, térhálós nátrium-karboxi-metil-cellulóz, hidroxipropil–metil-cellulóz, hidroxipropil-cellulóz, fahéj kivonat, zsírsavak magnéziumsói, piper nigrum (feketebors) kivonat, kalcium-karbonát, klorofill, nikotinamid, króm-pikolinát
Hatóanyag mennyiség tablettánként |
NRV1 |
|
Króm |
250 µg |
625% |
B3-vitamin |
3,2 mg |
20% |
Fahéj kivonat |
20 mg |
– |
Moringa oleifera kivonat |
100 mg |
– |
Fekete bors kivonat |
5 mg |
– |
1Napi beviteli referencia érték %-a felnőttek esetében
Mennyit krómot szükséges fogyasztani?
A króm felszívódása nagyon rossz: a nem szerves króm alig, 0,5-0,7%-ban, míg a szerves kötésben lévő króm ennél csak egy kicsivel jobban szívódik fel. Napi kiegészítésként ajánlott mennyisége 40 µg, lehetőleg szerves formából.
Milyen élelmiszerekben található króm?
Fő természetes forrása a sörélesztő, de nagy mennyiségben található még teljes kiőrlésű gabonában, húsban, sajtban, hüvelyesek magjában.
Mik a következményei a krómhiánynak?
Feltételezések szerint hiányában megnő az esélye az I. típusú, inzulinfüggő cukorbetegségnek és a koszorúér-betegségeknek.