Talajtakaró kezelése

A talajtakarás meleg időben nedvesen tartja a gyökereket és a termőföldet, lelassítja a gyomok növekedését és megakadályozza a talajeróziót heves esőzés esetén.

Kezelés

A talajtakaró kiszórása után permetezzük be azt. Adagolás: 50 ml emBIO + 1 dl víz / m² Időzítés: Lehetőleg kora reggel vagy este, de semmiképp ne erős napsütésben.

Bokashi (EM komposzt) használata

A bokashi hozzáadása stabil környezetet hoz létre és felgyorsítja a komposztált anyagok tápanyagleadását.

Szétszórás

A bokashit keverjük össze a talajnak megfelelő Meliorit-tal és szórjuk ki a fák, bokrok tövéhez. Adagolás: 0,5 kg Bokashi + 0,1 – 0,2kg Meliorit Rendszeresség: Évente egyszer, tavasszal vagy ősszel.
5 500 Ft Bruttó

A kiszórt keverék kezelése

A keverék kiszórása után azonnal permetezze be, vagy öntözze meg előkészített emBIO keverékkel. Adagolás: 50 ml emBIO / 100 ml víz Rendszeresség: Évente egyszer, tavasszal vagy ősszel.

A dugványok kezelése a jobb gyökereztetés érdekében

A dugványok gyökerének EMbio-ba történő áztatása garantálja a tökéletes kezdést. Elősegíti és meggyorsítja a gyökérnövekedést.

Beáztatás

A palánták gyökereztetésének elősegítéséhez pár percre mártsa bele őket az előkészített keverékbe. Adagolás: 1 dl emBIO / 1 l víz.

Gyümölcsfák kezelése

A gyümölcsfákat tavasztól kezeljük, hogy megerősítsük őket.

Permetezés

Amint a hőmérséklet először 5 °C fölé emelkedik elkezdhetjük a kezelést. Fontos, hogy a kezelést egész évben fenntartsuk, hogy jó eredményt kapjunk. Adagolás: 1 dl emBIO / 1 l víz. Időzítés:
  • Tél végén, mikor először 5°C főlé emelkedik a hőmérséklet, talajtakaró kezeléssel kombinálva
  • Virágzás kezdetekor
  • Virágzás után
  • Miután a levelek lehullottak, de az első fagy előtt
Lehetőleg reggel vagy este alkalmazzuk a kezelést, 1x vagy 2x permetezzük be a növényeket. Ne használjuk erős napsütésben, vagy 5°C alatt.

Letört, levágott ágak kezelése

A letört vagy levágott ágak helyét bekenjük kerámiapasztával, hogy megvédjük a külső behatásoktól.

Sebkezelés

Friss „sebek” kezelésére is alkalmazható a vegetációs időszakban. A paszta segítségével fák megvédhetők a betegségektől. A pasztával kenjük be a fa törzsét úgy, hogy az fedje a kérget. Ez védi a fát, és a kérget a nap, a vadkár és betegségek ellen. A pasztát ősszel vagy tavasszal (március közepén) a szár kezelésére használhatjuk. A gallyazás végeztével a kész pasztát felvisszük a nyílt sebekre ecsettel. Ez véd paraziták és gombák ellen egyaránt. Adagolás: A favédő EM Kerámiafestéket elkeverjük emBIO-val olyan arányban, hogy krémes állagú pasztát kapjunk. (250 g EM Kerámiafesték + 250 ml emBIO)

Az emBIO ÖKO termék, vegyszert, tartósítószert, állatra vagy környezetre káros anyagot nem tartalmaz. A leírt dózisok tapasztalati eredmények, amennyiben a hatás kiváltásához több vagy kevesebb mennyiség szükséges, a dózis szabadon változtatható.