A konyhai komposztáló anaerob (azaz a levegő jelenléte nélküli) komposztálási folyamatra lett kitalálva.
A Bokashi komposzt starter egy olyan természetes segédanyag, amely Effektív Mikroorganizmusok által fermentált gabonakorpából áll, melynek segítségével a konyhai hulladék anaerob körülmények között tápanyagokban és jótékony hatású mikroorganizmusokban gazdag komposzttá alakul. Ez a kiváló minőségű komposzt segít kialakítani és fenntartani a talaj mikrobiológiai egyensúlyát, valamint értékes tápanyagokkal és bioaktív anyagokkal látja el a növényeket, akár a kiskertben, akár a virágládában.
Mi kerülhet a konyhai komposztálóba?
– zöldségek, gyümölcsök, gabonák nyers vagy akár főzött/sütött formában,
– sajtok, tejtermékek,
– nyers vagy elkészített húsok, csontok,
– kávézacc, akár filter-papírral együtt.
Méretei:
39 cm magas, 32 cm széles, 27 cm mély. Űrtartalma: 16 liter.
Miért jó a környezetünknek, ha komposztálunk?
A komposztálás sok szempontból hasznos. A szerves hulladék (ami az összes háztartási hulladék 30-35 %-át teszi ki) helyben marad, nem kell elszállítani, nem kell drága hulladéklerakóra elhelyezni, nem kerül feleslegesen elégetésre. Emellett a komposztálással a szerves hulladékból értékes tápanyagok kerülnek vissza kertünkbe, társasházunk környezetébe, így újra beépülhetnek a növényekbe, nem lesz szükség műtrágyára.
Bővebben általában a komposztálásról a „Komposztálás a családban” című kiadványból olvashat. Töltse le innen: Komposztálás a családban